Sprankle at school

Give schoolchildren a bottle of water during their class hours and let them drink whatever they want. Their brains will therefore perform better, according to British researchers. In particular, the operation of short-term memory improves. read more...

Akkoord Gezonde Voeding op Scholen

Sprankle is ondertekenaar van het “ Akkoord Gezonde Voeding op Scholen”.  Samen met JOGG is onze missie scholen te adviseren en te stimuleren gratis drinkwater aan te bieden uit een watertappunt, Op deze manier hopen wij jongeren bewust te maken van de voordelen van het drinken van kraanwater.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat u informeren door één van onze adviseurs.

Kraanwater uit een watertappunt: Goedkoop, lekker en gezond!

Om het drinken van kraanwater te stimuleren is de subsidieregeling watertappunten in het leven geroepen. Door deze subsidie kunnen honderden scholen een financiële tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van een watertappunt.

De deadline voor het indienen van facturen binnen de eerste ronde van de subsidie is verlengd tot 1 september 2020. Vanaf 23 september 2020 ( Nationale Kraanwaterdag ) kunnen scholen hun belangstelling kenbaar maken voor de tweede ronde van de Subsidieregeling watertappunten. Tot uiterlijk 14 oktober 2020 hebben de scholen hiervoor de tijd.

 

Gefilterd en gezond water voor leerkrachten

Tyltylschool de Maasgouw in Maastricht is een speciale basisschool voor leerlingen van 4 tot 18 jaar met een meervoudige beperking. Sinds dit jaar (2019) maken de medewerkers van de school gebruik van een waterkoeler van Sprankle. Schooldirecteur Jeroen Phijl kreeg het verzoek van zijn personeel om een koele en verantwoorde verfrissing aan te schaffen.

“We zochten een alternatief voor de waterbol, omdat deze geen koel water tapt. Via een kennis kwam ik bij Sprankle terecht. In het onderwijs moeten we goed nadenken over de omgang met onze budgetten. Gelukkig bood Sprankle ons een proefperiode aan om te testen hoe zo’n waterkoeler ons beviel”, geeft Phijl aan. “Ik ben letterlijk gaan turven in de pauzes. Na een paar weken kwam ik tot de conclusie dat een waterkoeler rendabel zou zijn. Genoeg medewerkers maken er gebruik van. En nu klagen ze over te koud water in de winter,” zegt hij lachend. “We zijn heel blij met deze watertap. Ook de keuze voor plat of bruisend water is fijn. De watertap is alleen te gebruiken door het personeel. Echter als de kinderen water willen dan kan de leerkracht een flesje of beker vullen. Vooralsnog hebben we één waterkoeler die in de personeelskamer staat.”

Dit jaar viert de school haar 50-jarige bestaan. Tevens heeft de school dit voorjaar een vernieuwde missie en visie inclusief motto gelanceerd voor de optimale ontwikkeling van hun leerlingen: “ik ben speciaal, ik word begrepen, ik kan schitteren”. In week 25, van 17 t/m 21 juni, schuift het onderwijs ietsje naar de achtergrond in verband met het jubileum. Deze hele week staat in het teken van bijzondere en feestelijke activiteiten voor de leerlingen en de leerkrachten. Kijk op www.maasgouw.nl voor meer informatie.

Producten School

  • Wall

    Wall

    The innovative wall-cooled water cooler that can supply both stagnant and sparkling water that…

  • Pearlmax 4

    Pearlmax4

    Pearlmax4 from IMI Cornelius is a self-contained water dispenser that delivers high performance…

More info about the possibilities or free advice: