We weten allemaal hoe belangrijk het is om twee liter water per dag te drinken. Maar hoe kunnen we ervoor zorgen dat we alle voedingsstoffen krijgen die we nodig hebben, in plaats van alleen maar chemicaliën? Hoewel het kraanwater in Nederland een van de meest gereguleerde en schoonste ter wereld is, zijn er nog steeds twijfels of dit het gezondst voor ons is.

Er is echter een alternatief voor kraanwater. Gefilterd water verwijdert alle schadelijke chemicaliën en verontreinigingen, waardoor je vers, schoon en helder drinkwater hebt. Dit is niet het enige voordeel, want het is ook een milieuvriendelijker dan drinkwater uit plastic flessen voor eenmalig gebruik.

Chemicaliën

Fluoride en chloride zijn chemicaliën die worden gebruikt om drinkwater van verontreinigende stoffen te reinigen. Deze chemicaliën kunnen echter in grote doses als ongezond worden beschouwd. Gelukkig bevatten veel moderne watersystemen geen grote hoeveelheden. Desondanks zijn er nog steeds chemicaliën die, als ze in grote hoeveelheden worden aangetroffen, schadelijk kunnen zijn voor onze gezondheid. Door chloor en bijproducten te verwijderen, kan gefilterd water het risico op bepaalde kankers, waaronder, rectum-, blaas- en darmkanker aanzienlijk verminderen.

Niet alleen worden chemicaliën in drinkwater aangetroffen, maar ook metalen. Als uw watervoorziening slecht of helemaal niet wordt gefilterd, kan dit leiden tot een toename van aluminium. Het metaal is in verband gebracht met een reeks gezondheidsproblemen zoals hyperactiviteit, huidproblemen, leverziekten en zelfs de ziekte van Alzheimer. Gefilterd water minimaliseert niet alleen deze chemicaliën, maar het vermindert het risico op maag- en darmaandoeningen met meer dan 33%.

Gefilterd water voor thuis of op de werkplek

Over het algemeen heeft water dat vaak wordt getest en voorzichtig wordt gereguleerd, zelden schadelijke hoeveelheden chemicaliën. Als u echter schoon en helder drinkwater wilt, probeer dan gefilterd water. Het is milieuvriendelijk en het verwijdert chemicaliën. Vraag een offerte aan op onze website voor een waterkoeler voor op het werk of voor thuis.

Deel dit verhaal:
1