• Gratis en vrijblijvend advies op maat
  • Binnen 24 uur reactie
  • Bezoek onze showroom
  • Ophalen of laten bezorgen

Zorg voor een gezond lichaam

Water is de belangrijkste bron voor een gezond lichaam. Drink dus elke dag voldoende kraanwater voor een gezonde levensstijl.

Water is leven...

Water vormt de basis voor alle leven op aarde. Bijna alle organismen bestaan voor 60 tot 80 procent uit water. Puur water lest niet alleen de dorst; het zuivert en revitaliseert het lichaam. Voldoende zuiver water zonder toevoeging van andere ingrediënten zorgt voor een gezonde strakke huid, een goede spijsvertering, verwerking van afvalstoffen en een weldadige vitaliteit. Daarom is water de allerbelangrijkste ‘voeding' voor de mens. Elke volwassene heeft 2 tot 3 liter zuiver water per dag nodig. En er bestaat geen vervanger voor water. Dranken met suiker, cafeïne of alcohol onttrekken zelfs vocht aan het lichaam. Puur water is dan ook de optimale verfrissende drank voor iedereen.

Hoe weet je dat je te weinig water drinkt?  Lees hier tien symptomen voor uitdroging.

1. Concentratieproblemen

De menselijke hersenen bestaan voor 90% uit water en dehydratie heeft dus grote gevolgen voor het brein. Een watergebrek kan het vermogen om besluiten te nemen, het geheugen en het humeur beïnvloeden. Als je dus plotseling als een berg opziet tegen eenvoudige klusjes, kun je maar beter een glas water drinken. Misschien zie je het dan weer een stuk zonniger in.

2. Slechte adem en droge mond

Als je lichaam een tekort aan water heeft, zal het minder speeksel produceren. De antibacteriële stoffen in speeksel houden de bacteriën in je mond in toom en voorkomen een slechte adem. Bovendien houdt water de slijmvliezen in je hals vochtig, en zonder dit laagje water voelt je mond droog aan.

3. Plotselinge, onverklaarbare zin in eten

De volgende keer dat je snakt naar een snack, kun je beter een glas water drinken. Als je lichaam water ontbeert, sturen je hersenen abusievelijk een hongersignaal, terwijl je in werkelijkheid juist dorst hebt.

4. Constipatie

Water vormt een smeermiddel voor de spijsvertering en houdt de darmen schoon en soepel. Zonder dit smeermiddel ontstaan verstopping, zure oprispingen en andere spijsverteringsproblemen.

5. Uitputting of loomheid

Als je uitgedroogd bent, gaat je lichaam tekenen van uitputting vertonen, of word je loom. Dat komt door een lage bloeddruk en een zuurstofgebrek in de hersenen, beide gevolgen van een gebrek aan water. Het gevoel van uitputting wordt versterkt doordat je lichaam extra kracht nodig heeft om de bloedsomloop op gang te houden en dat merk je.

6. Hoofdpijn en duizeligheid

Hoofdpijn en duizeligheid zijn ook gevolgen van te weinig water drinken. Als er te weinig water is, wordt het hersenvocht aangesproken en dat zorgt voor hoofdpijn. Dehydratie zorgt er bovendien voor dat er minder zuurstof naar de hersenen gaat. Als je hoofdpijn hebt en je denkt dat het door watergebrek komt, drink dan een groot glas water. De hoofdpijn zal dan snel verdwijnen zonder dat je pillen hoeft te slikken.

7. Gewrichts- of spierpijn

80% van je gewrichten en kraakbeen bestaat uit water en zonder water heb je geen gezonde en sterke gewrichten. Als je uitgedroogd bent, verdwijnt de beschermende laag tussen de botten en kun je minder goed tegen een stootje.

8. Droge of schilferige huid en lippen

Water maakt de huid elastisch. De huid is het grootste orgaan van het lichaam en verbruikt dan ook een groot deel van het water dat je drinkt. Om die reden zie je het het eerst aan je huid als je te weinig drinkt. Je zweet dan minder, waardoor vuil en vet op de huid blijven zitten. Bij een langdurig tekort aan water ontstaan er bovendien rimpels.

9. Minder toiletbezoek

Je moet eigenlijk vier tot zeven keer per dag naar de wc en als je voldoende water drinkt, gaat dat vanzelf. Via de urine worden gifstoffen die in de cellen ontstaan uitgescheiden. Drink dus voldoende water om het gif uit je lichaam te spoelen.

10. Een verhoogde hartslag

Een watertekort heeft een grote invloed op het hart en het hartritme. Bij uitdroging wordt het plasmavolume van het bloed minder, waardoor het bloed stroperiger wordt. Dik bloed is moeilijker rond te pompen en leidt tot een verhoogde hartslag.

Poster Balans