Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u veel gestelde vragen over onze producten. Kunt u het gewenste antwoord niet vinden, stel dan de vraag via ons contactformulier.

ALLES OVER ONZE L’EAUTOMATEN

Sprankle biedt bedrijven, overheidsinstellingen en stichtingen een concept voor een perfecte en probleemloze frisse drinkwater-voorziening. Een écht alternatief voor de watercontainersystemen, die er al volop in bedrijven staan of  flessen  water.
Zowel logistiek, waterkwalitatief als kostentechnisch heeft Sprankle een betere oplossing.

Wat u kunt verwachten:

 • een op maat gegeven , eerlijk en deskundig advies voor de beste toegevoegde waarde voor uw organisatie
 • een perfecte installatie die voldoet aan uw wensen
 • een correcte en klantvriendelijke houding van al onze medewerkers
 • afspraak is afspraak; tijdige informatie
 • een coulante houding naar onze (trouwe) klanten

Waterfiltering wordt toegepast met in en/of externe filters. Daar waar nodig of gewenst voor het verbeteren van de smaak wordt een actief koolstof filter toegepast. De waterautomaten zijn tevens standaard voorzien van een microfijn bacteriën-filter. Filters moeten periodiek worden vervangen, omdat na een bepaalde periode of aantal gefilterde liters de filterwerking stopt.

De legionellabacteriën, die binnen de normen in het water aanwezig kunnen zijn, komen pas tot ontwikkeling in stilstaand water bij temperaturen boven de 25 graden. De temperatuur van het instromend leidingwater (normaliter lager dan 15 graden) en de extra koeling van onze waterkoelers tot een temperatuur van 4 tot 8 graden celsius verhinderen de groei van de legionella bacterie! Het water ziet pas voor de eerste keer daglicht als het getapt wordt! Dit in tegenstelling tot de praktijk in watercontainersystemen: hierbij staat de watercontainer in het zonlicht, het water neemt de omgevingstemperatuur aan en die loopt al snel regelmatig op tot 25 graden. Bovendien komt er na elke tapbeurt omgevingslucht in het voorraadvat. Onze waterkoelers bieden om deze redenen de beste waterkwaliteit.

Vraag dan naar onze gunstige overname condities! Wij bieden u een oplossing waarbij u zonder hogere kosten al snel kunt overschakelen op Sprankle.

De Sprankle-organisatie staat met haar medewerkers en samenwerkende leveranciers voor een optimale dienstverlening aan de zakelijke klanten.
Onze dienstverlening staat voor een gezonde, veilige en spranklende koel drinkwatervoorziening.
Wij werken volgens deze 10 gouden regels:

 1. Bij ons staat de klant centraal
 2. Onze dienstverlening is servicegericht, kwalitatief hoogwaardig en klantvriendelijk
 3. Ons dienstenpakket is toonaangevend en innovatief
 4. Onze verantwoordelijkheid is gemak en zekerheid voor de klant
 5. Wij zijn betrouwbaar en duidelijk
 6. Wij dragen zorg voor gekwalificeerde medewerkers die trots zijn op hun bedrijf
 7. Een sociaal werkklimaat, waarbinnen medewerkers respectvol samenwerken
 8. Wij willen ons werk continu verbeteren
 9. Wij investeren in een betere toekomst door te groeien en winst te maken
 10. Wij staan voor kwaliteit en een veilige, milieuvriendelijke werkwijze.

Volg onderstaand advies op over het opnieuw in bedrijf nemen van uw waterkoelers.

HERSTART van WATERKOELERS na tijdelijke sluiting van gebouwen.

Uitschakeling minder dan 3 weken: voor hergebruik

 • Waterleidingkoelers: Spoelen ca. 5L water door alle verschillende uitgiften: begin altijd met ongekoeld , dan gekoeld en daarna het bruiswater.

Reinig kranen en uitgiftepunten met voedselveilige ontsmettingsspray

 • Heetwaterdispensers: schakel de dispenser weer in en laat deze op temperatuur komen. Eenmaal op temperatuur, laat de tank leeglopen en laat hem opnieuw vullen

Afsluiting meer dan 3 weken: vlak voor hergebruik

 • Waterleidingkoelers: Volg het bovenstaande advies, maar zorg zo snel mogelijk voor ontsmetting.
 • Heetwaterdispensers: Volg het bovenstaande advies. Als de servicedatum is verstreken, moet dit spoedig worden uitgevoerd

Advies aan scholen:
Zoals hierboven, maar er moet alles aan worden gedaan om dispensers te ontsmetten voordat studenten terugkeren.

Servicepersoneel wordt geadviseerd:

 • Draag handschoenen bij het betreden van het terrein van de klant om het risico op virusinfectie te verminderen
 • Voordat u de waterdispenser aanraakt, trekt u de handschoenen uit, desinfecteert u de handen met een in de handel verkrijgbare, voedselveilige ontsmettingsspray en trekt u verse handschoenen aan
 • Zorg ervoor dat niemand anders dezelfde tools gebruikt

ONDERHOUDSTERMIJNEN volgens onze huur en servicecontracten.

Sprankle heeft in haar CRM-systeem  alle onderhoudsdata van de koelers vastgelegd.
Hieruit volgt onze periodiek onderhoudsplanning, aan de hand waarvan wij u bezoeken. Wij dragen er zorg voor dat de waterkoelers onder contract tijdig hun onderhoudsbeurt krijgen. Hiervoor nemen we vooraf contact met u op.

Heeft u speciale wensen of vragen dan kunt u ons ook bellen (0475 550244)  of mailen  info@sprankle.info .

Als de koeler tijdens de sluiting in gebruik is geweest, ga dan door met het gebruik ervan. Als er, als gevolg van een sluiting, een vertraging optreedt in het vooraf geplande onderhoudsregime, kan de periode veilig verlengd worden door ervoor te zorgen dat u voedselveilige ontsmettingsspray gebruikt, om de kranen en de uitgifte te besproeien.

Algemeen advies:
Het coronavirus is erg kwetsbaar. Het enige dat het virus beschermt, is een dunne buitenste laag vet. Daarom is elke zeep of wasmiddel de beste remedie omdat het schuim de vetlaag losmaakt (dat is de reden om je handen ongeveer 20 seconden of langer in te wrijven). Door de vetlaag op te lossen, verspreidt het eiwit zich vanzelf en valt het uiteen. Het wordt aanbevolen om water boven de 25 graden Celsius te gebruiken of alcohol boven de 65%.

Dit advies is gebaseerd op de richtlijnen van Watercoolers Europe (WE) over het opnieuw in bedrijf stellen van waterkoelers na een periode van stilstand.
Drinkwater uit waterkoelers is een van de beste, duurzaamste en handigste manieren om voor gezonde, veilige en hygiënische hydratatie te zorgen. Gezonde hydratatie helpt het mentale welzijn en verbetert de fysieke prestaties. In de meeste EU-landen zijn werkgevers wettelijk verplicht om hun werknemers van drinkwater te voorzien.
Waterkoelers leveren veilig en hygiënisch water door de WE – Guidelines for Good Hygiene Practice te volgen.
Deze richtlijnen zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat de hoogste normen worden bereikt op het gebied van kwaliteit, veiligheid, hygiëne en zijn goedgekeurd door alle EU-lidstaten en aangemeld in het EU-register van voedselveiligheid.