Wat zijn de risico’s voor het opnieuw vullen van plastic flesjes?

We kennen het allemaal wel. In de haast nog even snel een gebruikt plastic flesje pakken voor onderweg. Het is zo simpel om dezelfde plastic fles opnieuw te gebruiken, maar echt goed is het niet.

Onderzoekers hebben ontdekt dat sommige plastic flessen voor eenmalig gebruik restjes van  de schadelijke stof bisfenol A (BPA) bevatten. De Britse voedingsdeskundige dr. Marilyn Glenville, gespecialiseerd in de gezondheid van vrouwen, ontdekte dat BPA de ovulatie kan beïnvloeden en het risico op hormonaal gestuurde problemen kan vergroten.

Niet alleen dit zorgwekkende probleem, maar het opnieuw vullen van uw plastic fles voor eenmalig gebruik kan een plaats zijn waar bacteriën en kiemen kunnen gedijen. Een studie uitgevoerd door KLTV-nieuws, onderzocht waterflessen die een week lang opnieuw waren gebruikt en monsters uit de nek van de plastic fles.

Richard Wallace, MD, van het Health Center van de Universiteit van Texas, zegt hierover: “Al die mensen hebben heel veel bacteriën gekweekt die je erg ziek kunnen maken, bijna alsof je voedselvergiftiging hebt”, Dat kan misselijkheid, overgeven, diarree veroorzaken

Plastic is schadelijk voor onszelf en de planeet. De beste keuze is om water uit de kraan te drinken. Sprankle biedt een reeks kranen en waterkoelers aan die binnen enkele seconden gefilterd koel water tappen. Daarom, om uw ecologische voetafdruk (de hectare die je als mens gebruikt) te minimaliseren en zelfs uw energiegebruik te verlagen, kies voor een waterkoeler van Sprankle.

Recente updates