De 5 voordelen van het drinken van gefilterd water op kantoor

Veel mensen denken dat een gefilterde sprankelende waterkoeler op kantoor een overbodige luxe is, maar er zijn meerdere redenen waarom het een gezonde investering is die een positieve impact heeft op veel onderdelen van een bedrijf. Van medewerkers tot milieudoelstellingen tot het eindresultaat. Lees in deze blog hoe een waterkoeler een positief effect kan hebben voor het bedrijfsleven.

  1.  Verhoogt de productiviteit. Er is een verband tussen uitdroging en verminderde hersencapaciteit. Volgens een studie van 2014 door het Brain and Mind Research Institute van het Weill Cornell Medical College kan zelfs een lichte uitdroging ervoor zorgen dat werknemers in de namiddag in slaap vallen. Zelfs vochtverlies van minder dan 5 procent kan de cognitieve prestaties, reactietijd en aandacht verminderen. Je gaat uitdroging tegen wanneer je gefilterd water van een watertap in je kantoor installeert dat werknemers overdag lekker, fris en schoon water biedt.
  2. Minder ziekte dagen. Wist u dat 35 procent van alle buikproblemen water gerelateerd is? Wanneer werknemers zich ziek melden voor maag- of buikproblemen, gaat dit ten kosten van de productiviteit. Bovendien kunnen werknemers zich vaak gestresst voelen wanneer ze weer aan het werk gaan met een grotere werklast, terwijl dit in veel gevallen voorkomen kan worden. Verminder het risico van ziekte door het juiste waterfilteringssysteem op kantoor aan te schaffen.
  3. Kostenbesparend. LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) is het meest gebruikte beoordelingssysteem voor groene gebouwen ter wereld. Waterbehoud is een van de doelstellingen voor deze organisatie. LEED zorgt voor het creëren van gezonde, zeer efficiënte en kostenbesparende groene gebouwen. Een waterkoeler van Sprankle kan een sleutelrol spelen bij het helpen van kantoren bij het realiseren van duurzaamheidsinitiatieven door het verminderen van waterafval en de CO2-impact van uw bedrijf.
  4. Milieuvriendelijk. Overweeg het aanschaffen van een waterautomaat voor energiebesparing en om onnodig afval te verminderen. Gefilterde waterkoelers zijn kostenbesparend plus werknemers en klanten zullen het heerlijk vinden om hun herbruikbare waterflessen en glazen met sprankelend water te vullen. Omdat we het grootste deel van onze tijd op het werk doorbrengen, is het belangrijk om onze houding ten aanzien van het verkleinen van onze milieu-afdruk uitgebreid moet worden naar kantoor.
  5. Bouwt werkcultuur op, betrekt medewerkers. Studies tonen aan dat werknemers daadwerkelijk kunnen profiteren van “waterkoeler praatjes”. Iedereen heeft tijd nodig om even te relaxen tijdens de werkdag en wanneer uw medewerkers even pauzeren om zich rond een watercooler in het kantoor te verzamelen, kunnen ze met elkaar communiceren, waardoor de motivatie en de productiviteit toenemen. Deze bijeenkomsten verbeteren ook vaak de werkplekcultuur door informele ‘quality time’ te bieden met de managers en geeft tevens de gelegenheid om samen te werken met werknemers van andere afdelingen.

Recente updates