Helpt bruiswater om af te vallen?

Mensen die aan het diëten zijn weten dat het drinken van veel water een cruciaal onderdeel is om af te vallen. Waarom? Er zijn verschillende redenen. Ten eerste vult water de maag en geeft het je een verzadigd gevoel zonder toegevoegde calorieën. Ten tweede helpt het om je lichaam te reinigen. Ten slotte zul je waarschijnlijk ook bezig zijn met sporten. Hierbij is het belangrijk dat je voldoende gehydrateerd blijft.

Dus hoe zit het met bruisend water? Is het goed voor gewichtsverlies? Jazeker! In feite heeft het zelfs een geheim wapen dat plat water niet heeft: bubbels.

Die kleine koolzuurbubbeltjes in een glas bruisend water hebben een groot effect als het gaat om gewichtsverlies en gewichtsbehoud. De koolzuurhoudende bubbels vullen de maag meer dan gewoon water en geven je hersenen een vol gevoel. Dit betekent dat je waarschijnlijk minder zult eten. Dat komt omdat de bubbels de maagactiviteit verhogen zodat je je sneller “vol” zult voelen. Bovendien kan koolzuurhoudend water de spijsvertering bevorderen, wat een ander welkom voordeel is.

Kraanwater met koolzuur kan effectiever zijn om af te vallen dan plat water. Een studie gepubliceerd in The Journal of Nutritional Science and Vitaminology toonde aan dat deelnemers die bruiswater op een lege maag dronken, zeiden dat ze zich voller voelden dan wanneer ze plat water dronken.

Om overeten tijdens de maaltijden te voorkomen, probeer 30 minuten voor het eten twee glazen gefilterd, bruisend water te drinken.

Recente updates

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.