Helpt bruiswater om af te vallen?

Mensen die aan het diëten zijn weten dat het drinken van veel water een cruciaal onderdeel is om af te vallen. Waarom? Er zijn verschillende redenen. Ten eerste vult water de maag en geeft het je een verzadigd gevoel zonder toegevoegde calorieën. Ten tweede helpt het om je lichaam te reinigen. Ten slotte zul je waarschijnlijk ook bezig zijn met sporten. Hierbij is het belangrijk dat je voldoende gehydrateerd blijft.

Dus hoe zit het met bruisend water? Is het goed voor gewichtsverlies? Jazeker! In feite heeft het zelfs een geheim wapen dat plat water niet heeft: bubbels.

Die kleine koolzuurbubbeltjes in een glas bruisend water hebben een groot effect als het gaat om gewichtsverlies en gewichtsbehoud. De koolzuurhoudende bubbels vullen de maag meer dan gewoon water en geven je hersenen een vol gevoel. Dit betekent dat je waarschijnlijk minder zult eten. Dat komt omdat de bubbels de maagactiviteit verhogen zodat je je sneller “vol” zult voelen. Bovendien kan koolzuurhoudend water de spijsvertering bevorderen, wat een ander welkom voordeel is.

Kraanwater met koolzuur kan effectiever zijn om af te vallen dan plat water. Een studie gepubliceerd in The Journal of Nutritional Science and Vitaminology toonde aan dat deelnemers die bruiswater op een lege maag dronken, zeiden dat ze zich voller voelden dan wanneer ze plat water dronken.

Om overeten tijdens de maaltijden te voorkomen, probeer 30 minuten voor het eten twee glazen gefilterd, bruisend water te drinken.

Ook zin in onbeperkt bruiswater voor bij u thuis? Shop hier direct uw nieuwe leidingwaterkoeler.

De waterkoelers van Sprankle zorgen voor een betere gezondheid

Sprankle biedt een verscheidenheid aan gefilterde watersystemen en waterkoelers voor bedrijfskantoren, restaurants en hotels van elke mogelijke omvang. Ons gefilterd watersysteem verwijderd onzuiverheden met behoud van de nodige, dorstlessende mineralen om werknemers of klanten gehydrateerd en gezond te houden.

Lastig om een keuze te maken bij de aankoop van een waterkoeler? In de volgende blog helpen wij u om in 5 stappen uw waterkoeler te kiezen.

Bekijk hier de verschillende soorten leidingwaterkoelers met bruiswater

Recente updates