Elke school een gratis watertappunt. Nu tot 75 % subsidie!

Als ondertekenaar van het “Akkoord Gezonde Voeding op Scholen” is het eind doel van Sprankle, elke school te voorzien van een watertappunt

Samen met JOGG is het onze missie scholen te adviseren en te stimuleren gratis drinkwater aan te bieden uit een watertappunt, Op deze manier hopen wij jongeren bewust te maken van de voordelen van het drinken van kraanwater, en zo de suikerhoudende frisdranken te verbannen.

Kraanwater uit een watertappunt: Goedkoop, lekker en gezond!

Om het drinken van kraanwater te stimuleren is de subsidieregeling watertappunten in het leven geroepen. Door deze subsidie kunnen honderden scholen een financiële tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van een watertappunt. (En wordt zo de aanschaf van een watertappunt toch bijna gratis.)

De deadline voor het indienen van facturen binnen de derde ronde van de subsidie is tot 19 april 2021. In de tweede week van mei worden de scholen geïnformeerd over de toekenning.

Uitbreiding van de subsidieregeling watertappunten naar VO en MBO

Het doel is om zoveel mogelijk watertappunten op onderwijslocaties te voorzien. In de eerste fase was de Subsidieregeling watertappunten enkel van toepassing voor basisscholen. Binnen het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs kan men gebruik maken van de tweede ronde van de Subsidieregeling. Bij al onze jongeren en schoolgaande jeugd is er veel gezondheidswinst te halen, en het beschikbaar stellen van een watertappunt is dan ook een kleine stap naar Jongeren Op Gezond Gewicht.

Is jullie school klaar voor een nieuw watertappunt? Wij informeren u graag verder. Ook voor een bruiswatermachine thuis of op kantoor bent u bij ons op het juiste adres.

Tot 75 % van de gemaakte kosten declareren

Bij de tweede ronde van de Subsidieregeling watertappunten krijgt de schoollocatie 75 % van de kosten voor de aanschaf, aanleg en het onderhoud van één of twee watertappunten vergoed.

Met een maximum te declareren bedrag van € 2000,00 voor de buiten watertappunten, en € 1000,00 voor een binnen watertappunt. De school betaalt in beide gevallen dus 25 % van de kosten zelf.

Neem hier direct contact op met één van onze adviseurs;

Laat ons u helpen, bij het selecteren van de juiste waterkoeler voor jullie school.

Recente updates