Water op kantoor : De voordelen van water drinken tijdens je werk

Maak jezelf en je werkgever gelukkiger, door simpelweg voldoende water te drinken.

Je hersenen bestaan voor 80 % uit water, dus als jij het maximale uit je brein wilt halen… Dan is water drinken de boodschap.

Het drinken van 8  tot 10 glazen water per dag kan je cognitieve vaardigheden al verhogen met 30 %.

Zo stimuleer je niet alleen je brein, maar ook de rest van je lichaam.

Eén van de eenvoudigste manieren om voldoende water te drinken op kantoor is het kopen van een waterkoeler. De aanschaf van een waterkoeler zorgt niet alleen voor een gezonde werkomgeving, maar bouwt ook een werkcultuur op en betrekt medewerkers bij de onderneming.

Een mooi voorbeeld hiervan zijn de “koffie praatjes” of zoals wij ze noemen de “waterkoeler praatjes”. Bij het halen van een lekker glas fris drinkwater heb je even de tijd om te relaxen, en bespreek je al snel je werkzaamheden met een collega. Door even kort te communiceren met je collega’s merk je als snel dat je terug gemotiveerd aan het werk gaat, en de productiviteit zal toenemen.

Zie jij ook de voordelen in van een waterkoeler op kantoor? Bekijk de verschillende modellen dan hier.

 

Voor de gene die we nog niet hebben kunnen overtuigen, noemen we hieronder nog een aantal voordelen op, van het drinken van (kraan)water.

 

Water drinken verlaagt de bloeddruk

Als je niet genoeg water drinkt, dan houdt je lichaam natrium vast. Ons lichaam doet dit omdat er een tekort aan vocht is, en op deze manier maximaliseert ons lichaam het vocht wat er wel nog aanwezig is. De makkelijkste manier om je bloeddruk te verlagen is wederom het drinken van voldoende water.

 

Hou je vochtbalans op peil

Je verliest elke dag vocht door je dagelijkse activiteiten. Het is belangrijk om dat ook weer aan te vullen. Logischerwijs doe je dat door voldoende te drinken. Er zit ook wel vocht in eten, bijvoorbeeld watermeloen of komkommer, maar met drinken vul je je vochtbalans het snelst bij.

Als je teveel vocht verliest zonder het bij te vullen, maak je minder urine aan en je krijgt een dorstgevoel. Dat is een teken van je lichaam waardoor je geneigd bent om weer meer te gaan drinken.

 

Balanceert de calorie verwerking

Ten eerste is water 100% calorie vrij. Daarnaast helpt het je om calorieën te verbranden en vermindert het, indien je het voor je maaltijd neemt, deels je eetlust. Dit vermindert de calorie-inname en leidt tot gewichtsverlies. Als je water vervangt voor suikerhoudende dranken is de winst optimaal. Verwacht niet dat je na een week slank bent. Je zal wel meer moeten doen. Denk aan wat je eet en je moet meer bewegen.

 

Verminderd vermoeidheid

Water drinken is een van eenvoudigste manieren om vermoeidheid te verminderen. Uitdroging wordt ook in verband gebracht met een negatieve stemming, vermoeidheid en verwarring. Water is een goed middel om je vermoeidheid aan te pakken en weer positief en fris de draad op te pakken.

 

Water drinken smeert de gewrichten

Wist je dat gewrichtspijn kan worden verergerd of zelfs veroorzaakt door uitdroging? Het kraakbeen tussen je gewrichten is een soort kussentje. Kraakbeen bestaat uit een bepaald soort vocht of gel en dat bestaat weer voor 60% uit water. Vooral wanneer het al beschadigd is, is het belangrijk om voldoende te drinken, zodat je lichaam het speciale vocht kan aanmaken voor je gewrichten.

 

Verbetert je huid

Wanneer je een droge huid hebt, geeft het drinken van water meer vocht. Ook kan het symptomen van acne verlichten, omdat water, zoals hierboven beschreven, gifstoffen beter helpt verwijderen.

Bij vrouwen schijnt het zelfs rimpels te verwijderen. In een onderzoek bleek dat 1 op de 5 vrouwen een verandering van rimpels in hun gezicht hadden. Ook zou de huid meer sprankelend zijn en een gezonde gloed krijgen.

Een kleine aantekening is dat de onderzoeken naar het effect van water op je huid beter kunnen. Zodat ook daadwerkelijk het effect kan worden aangetoond.

 

Water drinken verhoogt de productiviteit

Wanneer je dorst hebt, sturen je hersenen een boodschap naar je lichaam dat je dorst hebt. Zodra je water drinkt bevrijd je als het ware je lichaam van die boodschap. Daarmee verbeter je direct het vermogen om beter te denken, te functioneren en te presteren. Onderzoeken laten zien dat als je al voor 1% uitdroogt, je 12% minder productief bent. 3 tot 4 procent uitdroging zorgt voor een daling van 25 tot 50 procent van je productiviteit.

 

Graag prijsinformatie en advies; laat u contacteren door één van onze adviseurs.

Recente updates