Hoe werken waterkoelers nou eigenlijk?

Terwijl je nipt aan een verfrissend glas bruisend water, kun je je afvragen hoe deze sprankelende  drank wordt gemaakt. Dit kan vooral het geval zijn als uw bedrijf bruiswater uit een commerciële mousserende watertap serveert.

Als u begrijpt hoe deze koolzuurhoudende drank wordt gemaakt, kunt u uw kennis overdragen aan het personeel en de vragen van klanten over dit proces gemakkelijk(er) beantwoorden.

Bruiswater in de waterkoeler
Mousserende waterkoelers geven op verzoek koolzuurhoudend water af door koolstofdioxide te injecteren met gefilterd water. Hier is hoe het proces werkt van begin tot eind:

  • Kraanwater wordt gefilterd. Een eersteklas waterfiltersysteem filtert uw kraanwater met behulp van twee koolstof waterfilters. Dit proces zorgt ervoor dat het bruisende water dat u serveert, zuiver, fris en vrij is van verontreinigingen, chemicaliën, pesticiden, zware metalen en andere schadelijke onzuiverheden.
  • Water wordt gedesinfecteerd. Een micro-membraanfilter reduceert het aantal bacteriën en virussen in uw bruiswater nagenoeg tot nul.
  • Water wordt gekoeld tot de perfecte temperatuur. Bruisend water smaakt veel frisser als het uit de koelkast komt. Een roestvrijstalen koelbox zorgt ervoor dat het sprankelende water dat u in elk glas giet, continu koel en heerlijk blijft.
  • De bubbel wordt toegevoegd. Eindelijk is het tijd om de bubbels toe te voegen. Een koolzuursysteem mengt koolstofdioxide onder druk met het gefilterde water. Iedereen kan zelf zijn eigen drankje tappen; gekoeld, ongekoeld, plat of bruisend water.

Gefilterd koolzuurhoudend water behoudt gezonde mineralen
Soms vragen klanten misschien om mineraalwater in plaats van bruisend water. Mineraalwater is rechtstreeks afkomstig van minerale bronnen en krijgt bruisende kwaliteit van natuurlijk voorkomende gassen. Toch bevat leidingwater calcium, zink en magnesium. Zo krijgen uw klanten of medewerkers  zuiver, schoon water met het toegevoegde gezondheidsvoordeel van mineralen.

Bruisende leidingwaterkoelers voor uw bedrijf
Als u op zoek bent naar een mousserende watermachine, produceert Sprankle een verscheidenheid aan waterfiltersystemen om te voldoen aan de behoeften van restaurants, bars, hotels, resorts en bedrijfskantoren. Onze waterkoelers zijn een geweldige, natuurlijke manier om uw klanten en personeel een beter smakend en gezonder kraanwater te bieden.

Recente updates